Wat zijn de Cum Laude Awards?

De jaarlijkse Cum Laude Awards komen er weer aan! Hierbij komen zelfzuivelende boeren en boerinnen bij elkaar voor de verkiezing van de lekkerste kazen, zachte kazen en zuivel, gemaakt op de boerderij. De Cum Laude Awards worden georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders en worden dit jaar uitgereikt op vrijdag 18 maart 2022.

Hoe wordt de winnaar gekozen?
Binnen de drie categorieën ‘Harde kaas’, ‘Zachte kaas’ en ‘Zuivel’ gaan kaas- en zuivelmakers de strijd met elkaar aan. Hun producten worden gekeurd door kaaskeurmeesters in groepjes van twee. Zij kijken naar verschillende aspecten: uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?), maar het allerbelangrijkste zijn uiteraard de geur en de smaak.

De hoogst scorende kazen worden nog eens beoordeeld op geur en smaak door een culinair panel van journalisten, koks en vinologen. Deze prominenten bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt van de Den Besten Cum Laude Award kaas en Den Besten Cum Laude Award zuivel.

Wanneer zijn de Cum Laude producten verkrijgbaar?
Wie van de winnende kazen wil proeven, kan vanaf 26 maart 2022 terecht bij verschillende kaasspeciaalzaken in Nederland. Met behulp van onze postcodechecker. Stuk voor stuk van excellente kwaliteit en vanaf 26 maart 2022 verkrijgbaar bij kaas- en boerderijwinkels bij jou in de buurt.

2 winnaars Den Besten
Cum Laude Awards!

De felbegeerde ‘gouden melkbus met de grote oren’ gaat naar Kaasboerderij Nellesteijn in Wassenaar voor hun Boerenkaas belegen. In de categorie ‘beste zuivel’ is Zuivelboerderij De Kern in Drunen met een mooie boerenboter de gelukkige winnaar.

Lees verder

Volg Ons

schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Wil jij naast Cum Laude kaas en zuivel ook op de hoogte blijven van vergelijkbare acties? Vul dan je e-mailadres in.

Marketingtoestemmingen Cum Laude Kaas is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Cum Laude, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.