Wat zijn de Cum Laude Awards?

De jaarlijkse Cum Laude Awards komen er weer aan! Hierbij komen zelfzuivelende boeren en boerinnen bij elkaar voor de verkiezing van de lekkerste kazen, zachte kazen en zuivel, gemaakt op de boerderij. De Cum Laude Awards worden georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders en worden dit jaar uitgereikt op donderdag 16 maart 2023.

Hoe wordt de winnaar gekozen?
Binnen de twee categorieën ‘Kaas’, ‘Zachte kaas en Zuivel’ gaan kaas- en zuivelmakers de strijd met elkaar aan. Hun producten worden gekeurd door kaaskeurmeesters in groepjes van twee. Zij kijken naar verschillende aspecten: uiterlijk, doorsnede (zijn de ‘ogen’ mooi verdeeld?), consistentie (is de kaas lekker smeuïg?), maar het allerbelangrijkste zijn uiteraard de geur en de smaak.

De hoogst scorende kazen worden nog eens beoordeeld op geur en smaak door een culinair panel van journalisten, koks en vinologen. Deze prominenten bepalen wie de uiteindelijke winnaar wordt van de Den Besten Cum Laude Award kaas en Den Besten Cum Laude Award zuivel.

Wanneer zijn de Cum Laude producten verkrijgbaar?
Wie van de winnende kazen wil proeven, kan vanaf 25 maart 2023 terecht bij verschillende kaasspeciaalzaken in Nederland. Met behulp van onze postcodechecker. Stuk voor stuk van excellente kwaliteit en vanaf 25 maart 2023 verkrijgbaar bij kaas- en boerderijwinkels bij jou in de buurt.

Winnaars Den Besten
Cum Laude Awards 2023!

In een bomvolle theaterzaal van Fort Wierickerschans werden donderdagavond 16 maart de winnaars bekend gemaakt van de jaarlijkse Cum Laude Verkiezingen. Het was duidelijk dat iedereen na twee jaar corona weer toe was aan een écht feestje.

Lees verder

Volg Ons

schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Wil jij naast Cum Laude kaas en zuivel ook op de hoogte blijven van vergelijkbare acties? Vul dan je e-mailadres in.

Marketingtoestemmingen Cum Laude Kaas is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Cum Laude, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.