Cum Laude Awards 2022

Verkiezing van de beste kaas en zuivel!

De verkiezingen van de beste kaas en zuivel, de Cum Laude Awards, staan weer voor de deur. Allereerst komen op 14 en 15 maart de keurmeesters samen op Fort Wierickerschans in Bodegraven voor de ‘technische keuringen’. Ruim dertig keurmeesters nemen kaas en zuivel uit diverse categorieën onder de loep. Denk aan oude en belegen Boerenkaas én andere kaas, gemaakt op de boerderij, zoals een kruidenkaas of een fijne brie. Maar ook karnemelk, yoghurt, kwark en boter worden zorgvuldig beoordeeld.

De gouden melkbus

Op 16 maart is het tijd voor de ‘prominentenkeuring’. Een zevental prominenten, ondermeer bekend van televisie, kiezen met elkaar de smakelijkste inzendingen in twee categorieën: ‘Kaas en Zachte kaas’ en ‘zuivel’, allemaal gemaakt op de boerderij. Beide winnaars worden beloond met de Den Besten Cum Laude Award, ook bekend als de ‘gouden melkbus met de grote oren’.

De prominenten zijn Laura de Grave (culinair journalist en kookboekenauteur), Felix Wilbrink (culinair commentator), Sandra Ysbrandy (televisiekok), Ramon Beuk (televisiekok), René Pluim (presentator en schrijver van kookboeken), Sharon de Miranda (televisiekok) en Martine Hauwert (presentatrice).

Zelf proeven?

Deze excellente kaas en zuivel is straks weer verkrijgbaar bij kaasspeciaalzaken en boerderijwinkels bij u in de buurt. Check op cumlaudeawards.nl de postcodechecker voor een adres bij u in de buurt.

Winnaars Den Besten
Cum Laude Awards 2023!

In een bomvolle theaterzaal van Fort Wierickerschans werden donderdagavond 16 maart de winnaars bekend gemaakt van de jaarlijkse Cum Laude Verkiezingen. Het was duidelijk dat iedereen na twee jaar corona weer toe was aan een écht feestje.

Lees verder

Volg Ons

schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Wil jij naast Cum Laude kaas en zuivel ook op de hoogte blijven van vergelijkbare acties? Vul dan je e-mailadres in.

Marketingtoestemmingen Cum Laude Kaas is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Cum Laude, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.