Cum_Laude_Awards_2022

Inschrijving Cum Laude Awards 2022

Beste leden van de BBZ,

Eindelijk is het dan zover, de Cum Laude Awards 2022 komen er aan! Zowel Kaas als Zuivel en Zachte kaas worden in één week gekeurd. 

Alle data zijn onder voorbehoud van de richtlijnen van RIVM die in maart 2022 van kracht zullen zijn.

Belangrijke datums

De uiterste inschrijfdatum voor alle producten is vrijdag 25 februari 2022.  

Inschrijven voor de Cum Laude Awards 2022:  CUM LAUDE AWARDS 2022  (klik op deze link voor de inschrijving)

Alleen middels het invullen van het inschrijfformulier via bovenstaande link kunt u zich aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging op het emailadres dat u ingevuld heeft. 
Bijgevoegd bij deze e-mail vindt u tevens het wedstrijdreglement. Deelname is gratis voor leden en niet-leden betalen € 500,- per Kaas-inzending en € 100,- per Zuivel en Zachte Kaas-inzending. Deze kosten dienen voor 1 maart 2022 voldaan te zijn.

De keuring van de producten gaat plaatsvinden op 14 en 15 maart 2022 bij Fort Wierickerschans te Bodegraven. Op woensdag 16 maart vindt dan de prominentenkeuring plaats. Via een Roadshow van 15 t/m 19 maart zal de prijsuitreiking plaatsvinden. In verband met de huidige Corona maatregelen kunnen we nog geen feestavond organiseren.

De kazen, zuivelproducten en zachte kazen kunnen ingeleverd worden op donderdagmiddag/avond 10 maart tussen 15.00 en 20.00uur. Dit is voor en tijdens de Algemene Ledenvergadering in Bodegraven bij Fort Wierickerschans. U ontvangt nog een aparte uitnodiging hiervoor. De producten worden genummerd bij het inleveren.

Producten dienen uiterlijk donderdag 10 maart 2022 om 20.00uur binnen te zijn. Daarna worden geen producten meer in ontvangst genomen.

Categorieën

Er zijn ook dit jaar een aantal categorieën samengevoegd, zodat de Cum Laude Awards 2022 toch door kunnen gaan. De Kaas, Zuivel en Zachte Kaas wordt technisch gekeurd volgens de categorie waarin deze zou horen. U kunt deelnemen in de volgende categorieën:

 Boerenkaas

  1. Goudse Boerenkaas belegen (minimaal 16 weken; koe, geit, schaap)
    Hieronder valt ook: Edammer, Magere kaas
  2. Goudse Boerenkaas oud (minimaal 10 maanden; koe, geit, schaap)
    Hieronder valt ook: Edammer, Magere kaas 
  3. Kruiden Boerenkaas (koe, geit, schaap)
    Hieronder valt ook: Leidse kaas, Specialiteiten

Kaas van de Boerderij

  1. Kaas van de Boerderij belegen (minimaal 16 weken; koe, geit, schaap)
    Hieronder valt ook: Edammer, Magere kaas
  2. Kaas van de Boerderij oud (minimaal 10 maanden; koe, geit, schaap)
    Hieronder valt ook: Edammer, Magere kaas
  3. Kruidenkaas van de Boerderij (koe, geit, schaap)
    Hieronder valt ook: Leidse kaas, Specialiteiten

Zuivelbereider

  1. Zuivelbereider, belegen kaas (minimaal 16 weken; koe, geit, schaap)
    Hieronder valt ook: Edammer, Magere kaas
  2. Zuivelbereider, oude kaas (minimaal 10 maanden; koe, geit, schaap)
    Hieronder valt ook: Edammer, Magere kaas
  3. Zuivelbereider Kruidenkaas (koe, geit, schaap)
    Hieronder valt ook: Leidse kaas, Specialiteiten

Zuivel en Zachte Kaas (koe, geit, schaap)

  1. Yoghurt (Yoghurt, Griekse Yoghurt en Hangop)
  2. Boter 
  3. Karnemelk
  4. Zachte kaas, halfzachte kaas (met witschimmel, blauwschimmel, roodbacterie) en kwark/verse kaas

Ad 1   Yoghurt moet vol en naturel zijn. Hangop en Griekse yoghurt zijn niet gestremd.
Ad 2   Boter moet ongezouten zijn.
Ad 3   Karnemelk is gekarnd.
Ad 4   Zachte kaas is niet geperst, onder eigen gewicht gedraineerd. Half-zachte kaas is licht geperst

Er moet een ingevulde productomschrijving bij ieder product in de categorie van Zuivel en Zachte kaas (zie bijlage). Dit formulier gelijktijdig inleveren met het insturen/inleveren van de producten.

Per product dienen 3 eenheden te worden ingeleverd. De producten kunnen ingeleverd worden op donderdagmiddag en avond 10 maart van 15.00 tot 20.00 uur, voor of tijdens de Algemene Ledenvergadering bij Fort Wierickerschans in Bodegraven. Indien het niet mogelijk is om een ALV-bijeenkomst te organiseren ivm RIVM richtlijnen, wordt u t.z.t. geïnformeerd over de aanpassing. 

Er dient rekening gehouden te worden met een ruime houdbaarheidsdatum, zodat producten tijdens de prominentenkeuring 16 maart 2022 nog niet aan de houdbaarheidsdatum zijn.

Om hieraan te kunnen voldoen, geven we de mogelijkheid om ook producten in te leveren in Giessenburg, Hellouw, Dronten of Oud Ade van dinsdag 8 maart tot en metdonderdag 10 maart 11.00 uur. Daarna worden geen producten meer in ontvangst genomen.  

Er kan maar 1 product per bedrijf per categorie gekeurd worden. 
Er worden geen producten buiten mededinging gekeurd. 

Inleveradressen

  • Familie Kwakernaak, Hofdijklaan 23, 2374 BS  Oud Ade
  • Kaasboerderij De Polderzoom, Elburgerweg 36, 8251 RJ Dronten
  • Jeantine van Dusseldorp, Korfgraaf 38, 4174 GM Hellouw, (tevens postadres voor insturen van producten)
  • Kaasboerderij Slob, Hoefweg West 5, 3381 MA, Giessenburg

Mocht het digitaal aanmelden echt niet lukken, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Heleen Brantenaar, 06-83 962 583 of via e-mail secretariaat@boerderijzuivel.nl. Een van de teamleden van Cum Laude neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Winnaars Den Besten
Cum Laude Awards 2023!

In een bomvolle theaterzaal van Fort Wierickerschans werden donderdagavond 16 maart de winnaars bekend gemaakt van de jaarlijkse Cum Laude Verkiezingen. Het was duidelijk dat iedereen na twee jaar corona weer toe was aan een écht feestje.

Lees verder

Volg Ons

schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Wil jij naast Cum Laude kaas en zuivel ook op de hoogte blijven van vergelijkbare acties? Vul dan je e-mailadres in.

Marketingtoestemmingen Cum Laude Kaas is een initiatief van de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van Cum Laude, ga je er automatisch mee akkoord dat de Bond van Boerderij Zuivelbereiders je ook op de hoogte houdt van hun andere campagnes.